Kinderkoffertjes

Kinderkoffertjes

Ik ga op reis en neem mee...
 

Een paar jaar geleden liep ik over de beurs. Zoals altijd op zoek naar leuke hebbedingetjes en inspiratie. (Oh wat mis ik dat!) Ik stuitte op van die heerlijke 'old school' retro kartonnen koffertjes. Het harde karton dat zachtjes indeukt wanneer je - klik - het slotje opent. Ik moest gelijk denken aan de vakanties uit mijn jeugd.

Mijn ouders namen ons eigenlijk ons hele leven lang mee op bootvakanties. En hoewel we altijd in Nederland bleven, voelde het als kind na een lange zomervakantie alsof je de wereld over had gevaren. Eén keer gingen we 'echt' op wereldreis. Naar Oostenrijk.


Met de bus reden we over vlakke wegen, door donkere tunnels en tot aan de hoogste bergen. Urenlang duurde die reis, verveling lag op de loer. Gelukkig hadden mijn kleine zusje en ik voor vertrek ieder ons eigen koffertje gekregen, met onze naam erop om misverstanden te voorkomen. Groot waren ze niet maar we konden voor vertrek kiezen wat we erin wilden doen. In mijn geval waren dat natuurlijk een hoop knutselspulletjes! Het koffertje is na die vakantie nog vaker mee geweest, al dan niet op minder spannende avonturen. Een logeerpartijtje bij mijn grootouders bijvoorbeeld.


Erg leuk om al die herinneringen te herbeleven bij het zien van de kinderkoffertjes op de beurs! Die moest ik hebben!
Ik heb gekozen voor kinderkoffertjes met een effe kleur of met mooie afbeeldingen op de buitenkant. Ook de binnenzijde is voorzien van een leuke bedrukking. Om het helemaal af te maken zijn er verschillende opties om de koffertjes te personaliseren door bijvoorbeeld een naam op het koffertje te zetten. Zoals mijn zusje en ik dat ook hadden. De koffertjes zijn om die reden ook leuk om te geven als origineel kraamcadeau. Of om schattige babyspulletjes in te bewaren.

Zelf ben ik helemaal weg van de kinderkoffertjes, jullie ook? Bekijk hier dan de verschillende opties.

Terug naar blog