Tijd voor de adventskalender

Tijd voor de adventskalender

De dagen worden korter en het wordt steeds sneller donker. Het huis staat gevuld met brandende geurkaarsjes, waardoor het er echt gezellig en knus uit ziet.
Heerlijk om met een dekentje en een kopje thee op de bank te zitten. Uiteraard kan een handwerkje natuurlijk niet ontbreken. Fijn om nu te breien aan een sok of het haken van een granny square dekentje.

1 december komt steeds dichterbij. En daar hoort natuurlijk een adventskalender bij. Er zijn verschillende kalenders verkrijgbaar. Er zijn simpele kalenders waarbij je een deurtje openmaakt en waar alleen een leuk figuurtje achter te voorschijn komt.  Natuurlijk heb je de kalenders waar achter elk deurtje een chocolaatje zit. Maar de leukste kalender vind ik de  ‘pop-up’ adventskalender. Dit is een 3D vorm die je elke dag gaat uitbreiden met een extra figuurtje. En als het helemaal compleet is, dan ontstaat er een mooi tafereel waar je de hele kerst van kan genieten.


De kalender die ik dit jaar ga opzetten is de cosy adventskalender van Esther Bennink.
Stap 1 is het hol van meneer Das in elkaar zetten. Ik heb dit inmiddels al gedaan. Het koste even wat moeite want ik kwam 2 handen te kort maar uiteindelijk is het gelukt en is het een stevig huisje geworden. Nu komt het moeilijkste, wachten totdat het 1 december is. Tot die tijd kijk ik naar een leeg huisje dat er al wel heel knus uitziet.
En als het dan zover is dan mogen de kids elke dag, om de beurt, een figuurtje toevoegen. Alle losse figuurtjes ga ik in een mandje bewaren en dan kunnen ze  elke dag het onderdeel met het juiste nummer zoeken om die vervolgens in de uitsparingen van het huisje te plaatsen. 
De binnenkant van het hol wordt gevuld met gezellige accessoires zoals bijvoorbeeld een houtkachel, mandje met wol, een tafeltje en nog veel meer. Meneer Das kan natuurlijk niet ontbreken en hij krijgt ook verschillende vriendjes op bezoek. Ook de buitenzijde wordt versierd met boompjes, een slee, een vogelhuis en lantaarntjes. De kers op de taart is natuurlijk de kerstboom die als laatste in het hol geplaatst wordt.

Het eindresultaat is een erg knus hol en ik hoop dat mijn huis er straks met kerst net zo gezellig uitziet als het hol van meneer Das.

Het leuke van deze kalender is dat je hem volgend jaar weer kan gebruiken. En dan is het natuurlijk ook leuk om het tafereel verder uit te breiden met een andere pop-up kalender die je er dan mooi bij kan zetten.

Ik wens je een fijne en knusse adventsperiode.
En veel plezier met de opzetten van jouw pop-up kalender.

Liefs Lize

Terug naar blog