Zin in de lente!

Zin in de lente!

Zin in de lente!

Tijd om je huis fris en gezellig te maken met bijpassende spulletjes.
Eindelijk is het zover, het is lente. Nou ja, als je nu naar buiten kijkt dan zie je vooral sneeuw. En als je je niet bedenkt dat het 1 april (geen grapje) is dan zou je verwachten dat we nog midden in de winter zitten. Terwijl wij heel veel behoefte hebben aan een zonnetje en een lekkere warme temperatuur heeft moeder natuur helaas andere plannen. Dus de mooie bloesem van onze kersenboom in de tuin is nu bedekt met een laagje sneeuw. Heel bijzonder!

 

Knus en gezellig

Terwijl ik op de bank zit met een lekkere warme deken om mij heen en een laptop op schoot probeer ik de lente in mezelf naar boven te halen. Ik wil het huis lekker schoonmaken en opfleuren met gezellige spulletjes. Bij de winter denkt men vaak aan gezelligheid en een knus gevoel. Maar dat kan bij de lente natuurlijk ook.
Brandende kaarsjes zorgen voor gezelligheid, ook op een lente avond. En die mand vol met wol staat nu ook nog steeds naast de bank en ben ik heerlijk aan het breien. Ik brei nu dan geen warme wollen wintertrui maar ik brei een zomers topje.
Haal de paastakken alvast in huis, zet ze in een vaas en zet er een tak met droogbloemen bij. Dat ziet er super gezellig uit.
Er zijn genoeg spulletjes te vinden die je huis lente klaar kunnen maken.
 

Bloemen en insecten

Vooral bloemen zijn een belangrijk onderdeel van de lente. Zo staat er nu een vaas met hyacinten op tafel. Dat ziet er gezellig uit en de bloemen ruiken heerlijk. Maar ook droogbloemen zijn heel erg mooi en daar kan je lekker lang van genieten. 
Als ik door de tuin loop vind ik het erg leuk om te kijken hoe alle planten groeien en bloeien. Ook de bloemzaadjes in de potten doen het goed en de eerste sprietjes zijn al zichtbaar.  Elke dag ziet de tuin er weer anders uit en daar kan ik erg van genieten.
Het geluid van kwetterende en zingende vogels zorgen ervoor dat je 's ochtends heerlijk wakker wordt. Ook de insecten ontwaken uit hun winterslaap en komen weer tevoorschijn. Zo heb ik de eerste bijen al in de tuin gezien.

Kortom van de lente krijg je een vrolijk en fijn gevoel. En daar word je blij van!
 

Neem een kijkje in de webshop voor gezellige en knusse spulletjes. En trakteer jezelf op een knus gevoel.

Liefs Lize

Terug naar blog