DIY Pom Pom bloemen

DIY Pom Pom bloemen

Ik hou heel erg van handwerken. Daarom ben ik altijd met mijn handen bezig om iets moois te maken. Vooral wol vind ik een fijn materiaal om mee te werken en de mogelijkheden zijn eindeloos. Ik vind het heerlijk om te breien en haken aan een groot project. Maar ook van het maken van Pom Poms maakt mijn hart een sprongetje. Het is een klein werkje en kan je makkelijk tussendoor doen.
Dus ik heb een leuke Do It Yourself tip voor jullie namelijk,  Pom Pom bloemen maken.

Op deze manier kan je een boeket samenstellen in je eigen kleuren. En je hebt er heel lang plezier van! Het is een heerlijk handwerkje voor ’s avonds op de bank. Niet nadenken, lekker tv of een serie kijken en Pom Poms draaien. Ik krijg daar een knus gevoel van.

In dit blog leg ik uit hoe je pom poms kan maken.
Voor de bloemen heb je het volgende nodig:

  • Pom Poms in verschillende/dezelfde kleuren (en eventueel verschillende grootte)
  • Takjes die je in het bos hebt gevonden
  • Een leuke vaas
  • Een lijmpistool

Schik een aantal mooie takken in een vaas.
De takken mogen van lengte verschillen voor een speels effect.
Plak met een lijmpistool de Pom Pom aan het uiteinde van de tak vast.
Doe dit bij alle takken en je boeket is klaar.
Zo simpel kan het zijn!

Door met kleuren te spelen kan je allerlei variaties maken. Je kan de bloemen allemaal in dezelfde kleur maken voor een rustig effect of je kan, zoals in mijn geval, allemaal verschillende kleuren gebruiken voor een speels en vrolijk effect. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Dus pak je mandje met wol en ga aan de slag.
Kinderen vinden dit ook heel erg leuk om te doen en je hebt gelijk een leuk moederdag cadeau.

Veel plezier met maken!

Terug naar blog